Rumpai laut mengandung komponen unik yang kuat berupa fucoidan, alginates, dan polifenol. Komposisi tersebut mirip air susu (breast milk), sehingga kerap disebut brown milk. Ini menjadi senjata rahsia sihat orang Tongans (penduduk Kerajaan Tonga yang terletak di Lautan Pasifik, berdekatan dengan Hawaii, Selandia Baru, Fiji, dan Samoa) selama berabad-abad. Manfaat:Fucoidan adalah polisakarida kompleks pada dinding sel rumpai laut.
*Berbagai penelitian modern membuktikan, fucoidan yang merupakan komponen terbesar di dalam tumbuhan laut mampu meningkatkan imuni dengan merangsang produksi sel-sel imun. *la juga membantu melawan virus dan bakteri, melawan alergi dan menglambatkan penggumpalan darah, sehingga memperkecil risiko stroke dan serangan jantung. *Dapat pula menurunkan kadar kolesterol darah, menurunkan tekanan darah tinggi, menstabilkan kadar gula (glukosa) darah dengan memperlambat pelepasan glukosa ke dalam darah, meredakan gangguan pencernaan dengan mencegah masuknya bakteri Helicobacter pylori, meningkatkan fungsi lever, menjaga kelembaban dan kekencangan kulit, serta melambatkan pertumbuhan sel abnormal. *Penelitian menunjukkan bahwa polisakarida dalam rumpai laut mampu merosakkan sel-sel cancer. Itu sebabnya dahulu di Mesir rumpai laut digunakan untuk terapi cancer payudara. * Rumpai laut juga merupakan multivitamin alami yang memiliki aktiviti antitumor secara konsisten.Rumpai laut tidak mengandung lemak yang bermakna, tetapi kaya selenium yang bersifat antioksidan. Ini ertinya rumpai laut mampu membantu tubuh mencegah penyerapan zat kimia beracun, termasuk sampah radioaktif dan pencemaran. *Sangat dianjurkan penguna rumpai laut selama menjalani terapi kemo. Nutrisi yang optimal dalam rumpai laut membuatnya mampu memberikan fungsi imun terbaik, merevitalisasi tubuh, memberikan kesihatan jantung, memperbaiki pencernaan, menguatkan sistem saraf, dan menyimbangkan hormon. * Bahan ini juga baik untuk menyehatkan rambut, memperkuat kuku dan gigi.
~Di zaman bahulu kala, masyarakat Jepun dan Cina menggunakan agar-agar yang berasal dari rumpai laut untuk ubat sakit perut. Di Amerika, agar-agar dimasukkan ke dalam kelompok zat laksatif (pencahar).~
-Selain untuk industri makanan, agar-agar juga digunakan dalam industri farmasi (bahan baku kapsul pembungkus ubat-ubatan dan vitamin, campuran ubat pencahar dan ubat gigi), industri kosmetik (bahan bakul lipstik, sabun, lotion, dan krim), serta industri lain. -Kandungan gizi:Vitamin, mineral colloidal, iodin, asam lemak esensial, asam amino, dan berbagai enzim.
1} Nilai2 nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM 300) 2}Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit) 3}24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2 4}Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan 5}PH bernilai 7.6
1) Laraskan BERAT BADAN dan HORMON, peningkatan PAYUDARA. 2) anti-bakteria, Pemecatan TOKSIN. 3) Menghilangkan SEMBELIT 4) Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension 5)MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan) Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat),perbaiki masalah kejatuhan penjagaan KULIT dan RAMBUT,kurangkan KEDUTAN ,TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT/ Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT) 6) menormalkan fungsi kelenjar tiroid 7) Membantu meningkatkan METABOLISME. 8) Meningkatkan fungsi stomatch. 9) Membantu Menghapuskan nefritis, Artritis, basal. 10) saluran darah, mengurangkan penyakit sendi, kecacatan Kolagen, Darah badan dan Purpura haemorrhagica. 11) Meningkatkan PEREDARAN DARAH, Dingin dan mencegah sakit bahu 12) Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR 13) SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang. 14) Mencegah ANEMIA 15) mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya
KAEDAH PENYEDIAAN 100GM
Cara Penggunaan; 1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras (SEHINGGA RASA BERSIH) 2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman(kuning - PUTIH 5 JAM) (Ungu - 10 jam)- AIR SULING/BERTAPIS MASA RENDAM. 3. Buang air rendaman ' Toskan ' 4.Campur dengan 1.8liter air bertapis ke dalam periuk untuk direbus(boleh letak DAUN PANDAN SEBAGAI PEWANGI @ESEN VANILLA 5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (KELUARKAN BILA DIPERLUKAN)
– simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker-
Cara Pengambilan 1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong 2 KALI SEHARI (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur) 2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly),300ML PMC masukkan ke dalam gelas -1 SUDU BESAR MADU @ boleh juga dicampurkan dengan sunquick/air buah@Gula batu
Cara Membuat Masker : 1. Cuci muka sehingga bersih. 2. Sapu rata gumpalan kolagen tadi di muka (sangat bagus dibuat setiap hari) 3. Biarkan lebih kurang 20 MINIT @ SEHINGGA KERING.Kemudian basuh muka hingga bersih.
PERHATIAN : * Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe; minuman yang tinggi kandungan kafein.Sebab semua tu boleh menyerap dan buang vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam badan kita.. * Ambil bersama vitamin C - ESTER untuk kesan yang maksimum & lebih cepat! banyakkan minum air kosong.
**HARGA 100GM **
{UNGU }GRED AAA/ {KUNING }GRED AA RM5.00
##HARGA 1KG ##
{KUNING }GRED AA - RM20.00 {UNGU }GRED AAA - RM25.00
{HIJAU} GRED AAAA - RM30.00 POS LAJU 100GM SEMENANJUNG - RM8.00 SARAWAK - RM6.00 SABAH - RM5.00 POS LAJU 1KG SEMENANJUNG - RM 17.00 SARAWAK - RM14.00 SABAH - RM12.00 POS BIASA 1KG {TERHAD KP 3 KG} SEMENANJUNG - RM12.00 SARAWAK RM - RM10.00 SABAH - RM9.00
PEK PERCUBAAN PURE MARINE COLLAGEN 100GM HANYA RM5.00 .
ReplyDelete